Een verhaal over een keramische barbecue terwijl de winter voor de deur staat, is dat niet wat vreemd? Nee, zeker niet. Ook in de winter kun je prima je eten klaarmaken op een keramische barbecue. Op deze barbecues kun je namelijk ook prima stoven, bakken, grillen, koken en roken. Denk bijvoorbeeld eens aan het kerstdiner. Het is toch geweldig als je je vrienden en familie met de kerst eens wat anders kunt voorschotelen? Op de site vind je diverse verrassende recepten.

Waarom een keramische barbecue?

Een keramische barbecue is veel veelzijdiger dan een reguliere barbecue. De keramische pot, van zeer hoge kwaliteit keramiek, is zo goed geïsoleerd dat de temperatuur zeer goed te regelen is. De keramische barbecue wordt gestookt op houtskool. Hierdoor krijg je een echte hout- en vuursmaak, zoals het hoort bij barbecueën. De barbecue is uitgevoerd in stoer zwart. Een andere kleur zou niet passen bij de naam en zeg nou zelf, als je een stoere vent bent hoort die barbecue toch zwart te zijn?

 

Zelfs in veel horecagelegenheden wordt nu gebruik gemaakt van de keramische barbecue, en met recht. De smaak van het bereide voedsel is uniek en de mogelijkheden voor bereidingen van overheerlijk eten zijn ongekend.

Accessoires voor bij de keramische barbecue

Bij deze keramische barbecue zijn diverse accessoires te bestellen waardoor je als een echte professional iedereen kunt imponeren met je barbecuekunsten. Om te beginnen kun je hierbij aan denken aan een stoer schort. Iedereen weet dan dat jij de baas bent over deze bastard. Ook kun je natuurlijk diverse attributen gebruiken om het koken, grillen of roken op de juiste manier aan te kunnen pakken. Wat denk je van een “smoke generator”, een gietijzeren pan of een pizzasteen? Zo kun je iedere keer dat je de barbecue aansteekt weer verrassend uit de hoek komen.

Garantie op de keramische barbecue

Keramiek lijkt hartstikke kwetsbaar, laat maar eens een kopje vallen… Toch krijg je op veel onderdelen van de keramische barbecue 20 jaar garantie. Hoe kan dat? Voor het produceren van deze barbecue wordt geen gewoon keramiek van klei gebruikt, maar keramiek van cordieriet. Deze soort keramiek heeft als groot voordeel dat het veel minder “werkt” dan regulier keramiek, hierdoor gaat het veel langer mee. De niet-keramische onderdelen van deze barbecue zijn van zeer hoge kwaliteit gehard staal met een poedercoating. Hierdoor heb je altijd een stoere, perfect werkende barbecue tot je beschikking.