Wil je een nieuwe voordeur gaan kopen en ben je je aan het oriënteren op de mogelijkheden? Dan is dit blog echt iets voor jou. We bespreken namelijk de verschillende mogelijkheden en aandachtspunten waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een nieuwe voordeur.

Soorten voordeuren

In principe heb je keuze uit twee soorten voordeuren:

  1. Aluminium voordeuren
  2. Houten voordeuren

Aluminium voordeuren

Een voordeur van aluminium biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van houten voordeuren:

  • Ze trekken niet krom
  • Ze zijn onderhoudsvrij (zo nu en dan afnemen met een sopje is voldoende)
  • Ze ogen modern
  • Ze isoleren goed

Bovendien zijn er tal van opties om de deur goed aan te laten sluiten op de uitstraling van je woning. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van ramen in het deurblad en aan een ruime keus aan kleuren waarin de deur kan worden gespoten.

Houten voordeuren

Ondanks alle voordelen van aluminium voordeuren hebben de meeste woningen in Nederland nog altijd een houten voordeur. En hoewel je een houten voordeur eens in de paar jaar moet schilderen en het hout kan kromtrekken, heeft een houten voordeur toch zo zijn charmes. 

Hout is namelijk een natuurproduct. Het geeft een natuurlijke look aan je woning en als je een andere kleur voordeur wilt is een likje verf voldoende. En als je last hebt van tocht dan is een tochtstrip vaak voldoende om dit probleem op te lossen.

Welke deur kun je het beste kiezen?

Dat hangt van een aantal zaken af. Als je geen zin hebt om de voordeur te onderhouden en je ook geen geld wilt uitgeven om een schilder in te huren, dan kun je het beste voor een aluminium voordeur kiezen.

Als je sporadisch onderhoud geen probleem vindt en je budget onder de € 3.000,- ligt is een houten deur een betere keuze. Een aluminium deur van hoge kwaliteit met goede sloten is namelijk verkrijgbaar vanaf ongeveer € 3.000,-. 

Dat is misschien een groot verschil ten opzichte van een houten voordeur, maar zeker als je het schilderwerk uitbesteed bespaar je dus flink op de onderhoudskosten in de loop der jaren.

Garagedeuren en voordeuren

Misschien is het niet doorslaggevend voor je keuze, maar het is goed om te weten dat aluminium voordeuren in dezelfde uitvoering als de garagedeur leverbaar zijn. 

Zo heeft het merk Hörmann een lijn aluminium voordeuren ontwikkeld die perfect aansluit op de uitstraling van je garagedeur. Dus als je qua uitstraling de mooiste oplossing wilt dan kan dat een overweging zijn om voor een aluminium voordeur van Hörmann te kiezen, zodat de garagedeur en de voordeur mooi op elkaar aansluiten. Aanbieders, zoals de Garagedeur Specialist, kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden.