Je zou toch denken dat het niet uitmaakt waarop je barbecuet, áls je maar barbecuet? Dat is niet helemaal waar. Barbecueën op een Kamado geeft een extra dimensie aan je maaltijd. Als je het vergelijkt met, bijvoorbeeld, elektrisch barbecueën dan realiseer je je dat elektrisch barbecueën stiekem gewoon grillen is. De smaak van barbecueën op een Kamado is nergens mee te vergelijken. Je proeft direct dat je eten bereid is op een product dat gemaakt is van natuurlijke materialen. Ook doordat je zelf kunt kiezen welke kolen je gebruikt, kun je de smaak helemaal naar jouw zin maken.

Wat is een Kamado eigenlijk

Een Kamado is een soort eivormige oven. Gestookt op hout, voor het allerbeste resultaat op tafel. Deze barbecue komt van oorsprong uit Japan en werd daar ontdekt door Amerikanen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Toch duurde het nog ontzettend lang voor deze schitterende oven ook in Nederland verkrijgbaar was. Dat is pas sinds deze eeuw het geval. De Kamado wordt gemaakt van Cordieriet. Een mineraal vernoemd naar een beroemde Franse geoloog, de heer Cordier. Het voordeel van dit mineraal is dat het héél heet kan worden, zonder dat er beschadigingen optreden. De buitenkant van de Kamado is prachtig gecraqueleerd. Deze barbecue wordt namelijk minimaal 2x en soms wel 3 keer afgebakken op een temperatuur van wel 1200 graden Celcius. De eerste keer zonder glazuurlaag en de tweede keer mét. Bij het afkoelen ontstaan dan kleine haarscheurtjes in de verf.

Waarom een Kamado in de tuin?

Omdat je er, behalve dat je er heerlijk op kunt koken, ook van kunt genieten. De Kamado heeft een prachtig ontwerp in schitterende kleuren. Een schitterend object in je tuin. Je zou het zelfs kunst kunnen noemen. Kunst voor mannen!

Wat kan ik allemaal met mijn Kamado?

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het bereiden op de Kamado. Steaks, vis, biefstuk, pizza. Noem het maar op. Door de diverse accessoires worden de mogelijkheden echt eindeloos. Zelfs soep bereiden, bijvoorbeeld heerlijke vissoep met diverse schaaldieren en verschillende soorten vis, kan prima. Soep op de barbecue? Dan gebruik je toch de gietijzeren pan of wok? Pizza bakken op de barbecue? Dan bestel je natuurlijk de pizzasteen en een pizzaschep. Heb je een keer een grote groep en even niet genoeg ruimte op de barbecue? Geen probleem, bestel een grill verdubbelaar. Je ziet het. Voor iedere wens is er een oplossing. Voor je het weet kook je de sterren van de hemel in je eigen achtertuin!