Verhuizen is al best leuk, (op het echte verhuizen van de spullen na) maar de nieuwe tuin die er bij komt kijken is misschien nog veel leuker. Je kunt helemaal opnieuw beginnen en van de tuin een absoluut pareltje maken. Bij het inrichten van een tuin komt een hoop kijken. Het is daarom slim om voor dat je aan de slag gaat met spullen inkopen, na te denken over wat je wilt. Als je in je hoofd hebt hoe de tuin er uit moet komen te zien, wordt het kopen van spullen meteen iets gemakkelijker. In deze blog helpen we je met ideeën voor drie verschillende onderdelen van je tuin: de basis, de sfeer en luxe.

De basis voor jouw tuin

Net als binnenshuis mag je ook voor buiten zelf kiezen wat voor grond je wilt hebben. Een tuin hoeft namelijk niet per se gras als grond te hebben. Je kunt ook kiezen voor tegels, mooie steentjes of zelfs keramiek. Het is helemaal aan jou, maar je moet er wel even tijd aan besteden. Dit is ook meteen het eerste wat je aan je tuin moet doen. Zodra de grond is gelegd kun je verder met het  opleuken van je tuintje. Ook een mooie schutting hoort bij de basis. Het zijn als het ware de muren van je tuinen vallen dan ook op.

Sfeer creëren

Als de grond eenmaal gelegd is, is het tijd om na te denken over eventuele planten en bloemen. Wil je ze wel? En waar plaats je ze? Het is mooi om planten en bloemen bij de randen van de tuin te plaatsen. Een vijvertje  in de tuin kan ook wel leuk zijn. En een overkapping met wat lampjes is ook zeker niet verkeerd. Met een aantal planten, een vijver en een gezellig versierde overkapping zit het met de sfeer wel goed.

Iedereen houdt van luxe

Je zou natuurlijk gewoon wat strandstoelen kunnen neerzetten, maar het kan veel beter. Om je tuin echt af te maken komen we bij de luxe toevoegingen. Een zwembad mét houtgestookte zwembad verwarming is een perfect voorbeeld.  Hoewel een zwembad in de tuin op zich al een echte luxe is, maakt houtgestookte zwembadverwarming het helemaal af. Een tuinmeubel set lijkt daarentegen de normaalste zaak van de wereld, maar het behoort wel bij de luxe toevoegingen voor de tuin. Je maakt het gemakkelijk en gezellig om met meerdere mensen in de tuin te zitten als je er een gezellige bank en tafel hebt staan. Neem al deze dingen mee voor het inrichten van jouw tuin en je zal ongetwijfeld genieten van je nieuwe tuintje.