Spinnen zitten vaak op de meest kriebelige plekjes in je huis. Als je het huis weer eens goed schoon gaat maken, sta je vaak verrast hoeveel spinnen je tegen kan komen. Dan zitten er weer een aantal op zolder, vervolgens een aantal achter je kast en dan zitten ze weer in je kelder. In sommige huizen en tuinen is het zelfs zo erg, dat spinnen zelfs overlast veroorzaken. Als dit gebeurd, is het ontzettend vervelend. Daarom worden in dit blog een aantal tips gegeven hoe je spinnen bestrijden kan. 

Pepermunt, eucalyptus en kastanjes

Zoals een mens niet van elke geur houdt, kan een spin ook niet tegen een aantal geurtjes. Je zou het misschien niet verwachten, maar dat zijn pepermunt en eucalyptus. Een makkelijke manier om spinnen dus weg te jagen is om een spraytje te kopen die deze geur meebrengt of hier en daar wat olie met deze geuren te sprenkelen en weg zijn ze. Een andere manier is om gebruik te maken van kastanjes. Kastanjes bevatten binnen in zich een chemische geur waarvan spinnen walgen, waardoor ze zo snel mogelijk weg willen als ze dit ruiken. Het zijn misschien niet de geurtjes die je had verwacht, maar ze werken wel! Je hoeft dus niet perse meteen naar gif, of bestrijdingsmiddelen te grijpen, probeer dit eerst uit.

Diervriendelijke manier

Hedendaags wordt er veel aandacht besteed aan diervriendelijkheid, dus voor spinnen geldt dit uiteraard ook. Een diervriendelijke manier om een spin uit je huis te zetten is door een papiertje of stukje papier te pakken, de spin hierop te laten lopen en vervolgens kun je hem buiten zetten. Een lege jampot kan ook prima werken. Mocht je nou een beetje vrees hebben voor spinnen en komen ze in dit geval te dichtbij, kun je ook nog altijd een spinnenvanger kopen. Dit zijn een soort borstels die dichtklappen, waardoor de spin in een soort kooi opgesloten zit. Vervolgens breng je het naar buiten en klap je hem open, waardoor jij je spin weer helemaal gelukkig buiten heb kunnen zetten. 

Maak gebruik van een professioneel bedrijf

De makkelijkste en meest effectieve manier uiteindelijk, is om gebruik te maken van een professioneel spinnen verdelgen bedrijf. Dit kost wel een klein bedrag, maar dan weet je ook zeker dat je van je spinnenoverlast af bent. Zij zullen de spinnen op een natuurlijke manier zonder gif verjagen, waardoor jij weer zonder overlast in je huis kan verblijven.