Een nieuwe tuin aanleggen is geen gemakkelijke opgave. Naast dat er veel tijd in zit, je er hard voor moet werken kost het ook nog eens een centje. Daarom wordt in dit blog uitgelegd hoe jij op de beste manier een nieuwe tuin aan kan gaan leggen. Je wilt namelijk naast zo weinig mogelijk inspanning leveren, ook zoveel mogelijk geld besparen voor jouw team. En het allerbelangrijkste moet uiteraard het resultaat zijn, je wilt natuurlijk wel dat jouw tuin er goed bij staat. 

Stap 1: Bepaal wat je wil

Ga voor jezelf allereerst na wat jij nou precies zoekt in een tuin. Misschien zoek je allemaal groen, planten bloemen in je tuin, misschien wil je toch liever een leuk terrasje met een mooie uitkijk of wellicht wil je zelfs een vijver vol vissen in je tuin aanleggen. 

Kijk allereerst naar wat voor  ondergrond jij op zoek bent. Misschien wil je wel een gazon, vlonders voor je terras, of toch tegels. Vervolgens kan je kijken of je wellicht ergens een barbecue wilt plaatsen, een kleine vijver wilt maken of toch een speeltoestel voor je kinderen. Ga goed na waar jij en wellicht je gezin naar op zoek zijn, wat essentieel is en wat je wellicht erbij kan doen of weg kan laten. Maak desnoods een lijstje met wat je allemaal zou willen en streep daarin dingen weg die niet haalbaar zijn. Hierdoor maak je voor jezelf een heel duidelijk overzicht hoe jij het gedaan wilt hebben. 

Stap 2: Neem de schep in de hand

De volgende stap is simpelweg om aan de slag te gaan. Begin als het nodig is met het verwijderen van de oude planten, zaag de boom om die in de weg staat of ploeg je oude gazon om. Wat er ook moet gebeuren, je moet eerst zorgen dat er ruimte in je tuin komt zodat er nieuwe dingen geplaatst kunnen worden. Eerst opruimen en dan pas nieuwe dingen inkopen. 

Stap 3: koop in of laat inkopen

De volgende stap die je moet doen is de leukste stap; de spullen die op je lijstje inkopen en in je tuin gaan plaatsen. Mocht dit te veel werk voor je worden of heb je er geen vertrouwen in dat je het zelf zo mooi aan kan leggen, kan je altijd gebruik maken van een hoveniersbedrijf in Almere. Deze hovenier in Almere kan je veel tijd besparen en hierbij weet je zeker dat het resultaat goed gaat worden. Mocht je dit niet willen, is het tijd om zelf de handen in elkaar te slaan en aan het werk te gaan. Veel succes!