Iedereen wilt het wel eens doen, zijn tuin onder handen nemen. Een handige manier om je tuin eens flink onder handen te nemen, is door een container huren. Hierdoor kan je namelijk gemakkelijk alles wat uit je tuin komt en je weg wilt hebben, ook daadwerkelijk kwijt. Maar aan het huren van een container zitten vaak wel een aantal regels gebonden, die daadwerkelijk nageleefd moeten worden. In dit blog wordt daarom uitgelegd wat voor regels er meestal aan containers voor in jouw tuin zitten gebonden, waardoor jij niet voor een verrassing komt te staan en goed aan de slag kan met een goedkope container

Hout container

Allereerst komt er vaak veel hout uit je tuin, als je denkt dat je hier vooral mee te maken gaat krijgen tijdens het opruimen van de tuin, is het handig om een hout container te huren. Wat velen niet weten, is dat je in de meeste hout containers geen verbrand of verrot hout mag plaatsen. Ook chemisch bewerkt hout, waarbij iets toegevoegd zit wat niet van hout is, mogen niet in de hout container. Wat er echter wel in mag is zand, tot een beperkte hoeveelheid. Daarnaast kan je ook gewoon hout met schroeven of spijkers erin kwijt. Daarnaast kan je gelukkig wel hout kwijt dat geschilderd is, anders zou het vaak een probleem vormen voor veel mensen. Waar je als laatste op moet letten, is dat je container niet tot meer dan 20 cm over de rand is gevuld, anders kan je hier wellicht een toeslag op krijgen of moet je dingen achterlaten. Dat is natuurlijk niet wat je wilt dat gebeurt.

Groenafval container

Uiteraard heb je uit je tuin niet alleen hout, maar vooral groenafval. Let hierbij wel goed op wat je daarin stopt. Zo mag je geen compost en tuinderij afval erin stoppen en geen afval met steen erin verwerkt. Ze gaan het natuurlijk hergebruiken en willen met groenafval niet opeens op steen komen als ze het aan het verwerken zijn. Verder kan je uiteraard geen chemisch afval in de container kwijt, maar dat spreekt voor zich. Mag je nou helemaal niks in de groenafval doen denk je nu waarschijnlijk. Gelukkig mag dit wel, je kan snoeiafval, struiken zonder kluit en gras erin kwijt. Let wel op dat je bij de meeste containers de container niet met meer dan 20% gevuld mag worden met gras.