Het is er helemaal de tijd van het jaar voor: de tuin eens een keer helemaal vernieuwen, zodat je nu de temperaturen buiten nog uit te houden zijn nog even hard aan de slag kan om alles precies zo te krijgen als je wil, en als het echt warm wordt je lekker achterover kan zitten in uw spiksplinternieuwe tuin. Als je een tuin wil met een mooi terras om op te zitten, bijvoorbeeld in het ochtend zonnetje met uw kopje koffie of ’s avonds met het hele gezin de barbecue weer aansteken, moet je natuurlijk beginnen bij de basis: terrastegels. Het is net als de vloer van je huis, het kan alles samen brengen als je de juiste kiest. Wat voor tuin je ook wil – modern, strak, of liever wat meer landelijk ogend – met de juiste terrastegels kan het allemaal!

Waarom terrastegels?

Hoe veel je ook houdt van planten en bloemen in de tuin, om echt het gevoel te hebben dat je in de natuur bent – je wil natuurlijk wel lekker kunnen zitten. Of dit nou uitklapstoeltjes zijn, een uitgebreide loungebank met kussens, of een ligbedje om lekker te zonnen – een terras is in elke tuin onmisbaar. Ook al is het maar de helft of alleen een hoekje. Het is dan natuurlijk wel van belang dat de terrastegels die je uitkiest goed passen bij de stijl van de rest van je tuin en huis. Daarom hebben mooie bedrijven zoals Excluton een groot assortiment aan terrastegels voor bij iedere stijl en elk thema.

Soorten terrastegels

Met terrastegels kun je alle kanten op. Maat, kleur, soort, je kunt overal eindeloos in variëren. Grote, middelmatige of kleine tegels, of zelfs kleine stapstenen, je kunt kiezen wat je wil  zelfs binnen het stuk terras nog afwisselen in de maten van de terrastegels. Ook zijn er effen terrastegels of tegels met een patroontje, afhankelijk van je smaak en de rest van je tuin. Als je je hele tuin een terras wil maken kan een patroon erg leuk zijn of wat afwisseling in kleur en formaat van de verschillende tegels. Maar als je tuin al druk is en vol staat met veel soorten planten en bloemen is het misschien fijner om je terras stuk dan wat rustiger te laten ogen en te kiezen voor een strakker stuk met effen kleuren. Ook in het soort tegels is natuurlijk veel variatie mogelijk: betontegels, keramische tegels, natuursteen of klinkers. Je kunt met terrastegels eindeloos variëren!