De zomer begint weer, de lente is in volle gang en alles begint weer te bloeien! U wilt natuurlijk een prachtige tuin hebben waar u de mooie dagen van de zomer door kunt brengen. In dit artikel ga ik u wat meer vertellen waar u in 2018 op moet letten bij het aanleggen van een tuin, bij tuinonderhoud, bij tuinrenovatie of als u zelf uw tuin gaat opknappen.

Tuin aanleggen

De trend van 2018 is toch wel het groen zijn eigen gang laten gaan. Als u van plan bent om een mooie nieuwe tuin aan te leggen, die helemaal past bij 2018 is dat toch een punt om goed rekening mee te houden! Naast het groen zijn gang laten gaan is het ook een grote trend om een rommelige tuin met liefde te realiseren. Hier en daar stenen of groen maar toch wel met een gedachte erachter. De derde is toch wel om een luxe, mooie en fijne plek te creƫren. Grote artikelen, vormen en elementen. Onder het motto; alles mag een beetje meer, extra en beter. Alsof het een paleistuin is. De laatste is creatief zijn, laat je fantasie het over nemen en doe, maak en plaats wat jij leuk vind, denkt te passen en maak het zoals jij het wilt. Een tuintje naar je hart.

Tuinonderhoud

Bij het onderhouden van uw tuin moet je de volgende taken goed uitvoeren, natuurlijk kunt u altijd wat extra doen maar dit zijn de belangrijkste:

  • Onkruid wieden
  • Verzorgen, dus knippen, snoeien etc., van uw planten, bomen en struiken
  • Het bemesten van al uw groen
  • Verzorgen van eventuele gazons
  • Het opruimen van afval

U kunt natuurlijk nog van alles meer doen, maar dit zijn de belangrijkste taken. U kunt ook tuinmannen inhuren om uw tuin te onderhouden, zij zullen dan zorgen dat uw tuin er mooi en verzorgd uit ziet.

Renovatie van uw tuin

Of het opknappen van uw tuin. Wellicht heeft u geen geld, zin of behoefte om een gehele nieuwe tuin aan te leggen en kiest u er voor om uw tuin te gaan renoveren of opknappen. U kunt dan oude meubels, elementen of planten vervangen voor nieuwe. Wellicht uw indeling aanpassen waardoor het net lijkt op een nieuwe tuin maar het toch nog het zelfde is. Ook kunt u bijvoorbeeld kapotte meubels, een schuur of planten opknappen. Zo hoeft u niet uw hele tuin om te gooien of aan te pakken maar een klein gedeelte opknappen en toch die mooie nieuwe look er aan geven. Zo kunt u er weer de hele zomer tegen aan en genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.

Wilt u deze werkzaamheden het liefst zelf doen? Dan adviseer ik u dit zeker te doen! Maar heeft u niet zulke groene vingers? Dan adviseer ik u om een tuinman in te huren, deze kan het op een professionele manier doen en zal het dan ook echt goed doen!