De feestdagen zijn bijna in zicht en dit betekent een huis vol gezelligheid. Wellicht heb je kerstboom al in de huiskamer staan en buiten wat kerstverlichting opgehangen, maar je kunt ook je tuin kerstready maken. Wanneer je tijdens de feestdagen dan mensen over de vloer hebt, komen zij geheel in de kerstsfeer met de door jou gecreëerde kersttuin! Je kunt voor een echte kersttuin zo ver gaan als je zelf wilt. Indien je groot uit wilt pakken kun je een aanhanger huren, om zo alle spullen in één te vervoeren. Welke items je in ieder geval in je tuin moet hebben? We geven hieronder een kort overzicht.


Kerstboom niet alleen binnen


Een kerstboom is natuurlijk ook ideaal voor in de achtertuin! Gezien de wisselende weersomstandigheden is het misschien niet zo handig om deze boom vol te hangen met kerstballen, maar leuke gekleurde lampen doen ook voldoende. Dit geeft je tuin meteen een heerlijke kerstsfeer en het voordeel is dat je niet ieder jaar om een nieuwe kerstboom hoeft. Voor de echte vooruitdenkers kan de kerstboom van vorig jaar in de tuin geplaatst worden. Op deze manier hoef je niet twee nieuwe bomen aan te schaffen. Mocht je nou niet zo vooruit hebben gedacht, kun je met behulp van een aanhangwagen huren makkelijk twee kerstbomen in één keer vervoeren.Ook de voortuin is belangrijk


Mocht je over een voortuin of entree beschikken is het super belangrijk om deze ook volledig in de kerstsferen te versieren. Dit is het eerste wat de gasten zien, voordat ze daadwerkelijk je huis betreden. Met slechts een paar simpele aanpassingen kan de entree al heel anders ogen. Zo kun je een kerstkrans aan de voordeur hangen met daaromheen leuke verlichting. Een ander leuk idee is om kaarsen neer te zetten bij de deur tijdens de feestdagen. Dit creëert een gezellige en romantische sfeer.Maak kerst persoonlijk


Eenmaal binnen is het voor de gasten leuk dat de kerstsfeer ook binnen te proeven is, maar de kers op de taart is toch wel als je het een beetje persoonlijk maakt. Zo kun je een workshop volgen, waarin je een eigen kerstkrans of mand maakt. Deze decoraties maken helemaal de kerstsfeer in jouw huis en tegelijkertijd zal het een stuk zijn dat je niet snel in de winkel kunt kopen. Bovendien is het een leuke activiteit om te doen om je een beetje in de kerststemming te krijgen.

Op deze manier wordt het een echte ervaring voor je gasten, waarbij de voorkant van het huis, het huis zelf en de achtertuin goed versierd zijn. Hiermee komen alle gasten volledig in de feestsfeer.