Verlichting in de tuin is zeer belangrijk, het kan namelijk op verschillende manieren worden gebruikt. Zo kan verlichting in de tuin worden gebruikt om inbrekers af te schrikken, aangezien zij niet van licht houden. Naast dat het op deze manier kan worden ingezet ondersteund verlichting in de tuin vooral de artistieke sfeer. Het soort verlichting is bepalend voor de sfeer, er is namelijk ruime keuze uit diverse soorten verlichting en ook de plaatsing van de verlichting is bepalend voor hoe het licht ten uiting komt in de tuin. Zo kan je bijvoorbeeld bomen in de tuin extra verlichten of juiste mooi geheel de tuin verlichten of juist de focus met de verlichting op de deuren. Wij zullen je de ultieme inspiratie geven om nieuwe invalshoeken te gebruiken voor prachtige verlichting.

Creatieve inspiraties voor verlichting in de tuin

Heb jij bomen in de tuin staan? Een mooie optie om de bomen tot uiting te laten komen in de avond is gebruik maken van boomverlichting. Hierbij is belangrijk om ervoor te zorgen dat het soort licht is afgestemd op de kleur bladeren van een boom.

Gebruik maken van de bulleye buitenlampen zorgt voor een goede sfeer dat ernaast ook nog eens buitengewoon goed functioneert. De bulleye buitenlamp is een algemene klassieker wat zich door de jaren vooral qua design heeft ontwikkeld. Door de compactheid wordt de lamp vaak gebruikt aan de gevel.

Ingebouwde wandlampen zijn uitermate geschikt voor het creëren van een goede sfeer bij de oprit, het tuinpad en hoogteverschillen in de tuin. Inbouwlampen kunnen op vele verschillende manieren worden gebruikt om de buitenruimte te verlichten. Als sfeerverlichting wordend de inbouwlampen ook op verschillende manieren gebruikt. Zo worden de lampen bijvoorbeeld gemonteerd in pilaren van hekwerken en toegangspoorten.

Zo zijn er nog vele manieren om gebruik te maken van de tuinverlichting en zijn de mogelijkheden onbeperkt. Het is handig om de gewenste verlichting toe te passen wat aan sluit bij het gewenste doel en kijken wat past bij het type tuin.