Het is wellicht niet het meest voor de hand liggende seizoen om na te denken over de (her)inrichting van je tuin, maar toch is dit een goed moment om je te gaan oriënteren. De winter is namelijk te koud om daadwerkelijk iets uit te voeren en als de lente begint dan ben je eigenlijk alweer te laat om direct van je tuin te kunnen genieten. Daarom willen we je nu alvast wat inspiratie geven voor de ideale tuin.

  1. Een houten tuinbank

Een tuinbank is niet alleen functioneel, maar het is vaak ook een echte eyecatcher. Kies voor een houtsoort die al terugkomt in je tuin om het met elkaar te verbinden.

  1. Terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping kan je vaker en langer genieten van je buitenruimte. De overkapping kan dienen voor een schaduwplekje of juist droog plekje waar je tot rust kan komen met vrienden en familie.

  1. Loungeplek

Creëer een speciaal plekje in de tuin waar je echt even lekker kunt bijkomen. Loungestoelen of banken met lekkere kussens en dekens geven ook warmte om het langer buiten uit te kunnen houden.

  1. Kussens

Zoals hierboven al werd gezegd heeft elke loungeplek kussens nodig. Deze kussens zorgen niet alleen voor warmte, maar ze creëren ook sfeer. Kussens zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten en zijn dus helemaal naar eigen smaak te verkrijgen.

  1. Klimplanten

Een schutting zorgt vaak voor een koud en opgesloten gevoel. Breng hier verandering in door klimplanten te plaatsen. Dit brengt leven en kleur in je tuin.

  1. Tuinposter

Heb je een schutting of muur in je tuin staat die je totaal niet aanstaat? Ga dan op zoek naar een leuke tuinposter. Je kiezen voor een bestaande poster, maar het is ook mogelijk om een eigen foto te laten printen.

  1. Tuinverlichting

Tuinverlichting is mogelijk op allerlei manieren. Denk hierbij aan lichtslingers, maar ook lantaarns of kaarsen. Dit zorgt voor sfeer en warmte.

  1. Terrasverwarmers

Om echt in de winter te buiten te kunnen zitten is een terrasverwarmer een echte aanrader. Heatstrips zijn ideaal om een kleine ruimte te verwarmen. Ze kunnen overal bevestigd worden en stralen veel warmte uit. Daarnaast zijn de strips veilig en zuinig in energieverbruik.

De meest gemaakte fout bij het inrichten van een nieuwe tuin is dat mensen te snel beginnen zonder een vooropgesteld plan. Neem dus de tijd om je te laten inspireren en zorg ervoor dat je je tuin zo inricht dat je in elk seizoen kan genieten van je tuin.